Krimpscheuren zijn scheuren in beton of pleisterwerk die ontstaan als gevolg van krimp tijdens het drogen. Wanneer beton of pleisterwerk wordt aangebracht, bevat het water. Naarmate het materiaal droogt, verdampt het water en krimpt het materiaal. Deze krimp kan leiden tot scheuren in het oppervlak.

Krimpscheuren zijn over het algemeen niet gevaarlijk voor de structuur, maar ze kunnen wel lelijk zijn en de esthetiek van het oppervlak verstoren. Om krimpscheuren te voorkomen, kunnen bouwmaterialen worden behandeld met krimpverminderende middelen.

Krimpscheuren ontstaan gedurende de werking van het pand. Deze kunnen altijd werken, van 2 jaar tot de gehele levensduur van het pand.

Zijn krimpscheuren 100% te voorkomen?

Nee! Krimpscheuren zijn niet te voorkomen voor 100%. De stukadoor kan wel zoveel mogelijk krimpverminderende middelen gebruiken echter zal gaasband of vezel versterkt papierband dit niet volledig kunnen voorkomen.

Waar kunnen krimpscheuren voorkomen?

Krimpscheuren kunnen voorkomen op verschillende plekken. Veelal gebeurt dit op verbindingen tussen materialen. Krimpscheuren komen vaak voor op de volgende verbindingen:

  • Verbinding tussen wand en plafond
  • Verbindingen waar verschillende materialen zijn gebruikt
  • Fermacell afwerkingen
  • Houtwerk waarbij hout wordt gebruikt welke werkingsgevoelig is
  • Verbindingen tussen trap en wanden/plafonds

Geven jullie garantie op krimpscheuren?

De enige garantie die wij kunnen geven is dat niemand hier garantie op kan geven! Dus nee!

Wanneer onze stukadoors werkzaamheden uitvoeren proberen zij de ondergronden uiteraard zoveel mogelijk te beschermen tegen scheurvorming echter wij geven geen garantie dat dit ook 100% werkt. Wij zeggen immers altijd, als uw huis instort zal dit niet overeind blijven door het gebruikte gaasband.

Garantie op kitwerk bij krimpscheuren

Wij gebruiken altijd een overschilderbare acrylaat kit deze kit heeft een standaard rekvermogen van 12%. Echter geven wij geen garantie op kitwerk. Vanwege werking in panden kan het voorkomen dat het kitwerk meescheurt. Bij herstel hiervan rekenen wij altijd kosten.

Call Now Button