Muren sauzen of toch laten sauzen door een ervaren schildersbedrijf? Veel mensen worstelen met deze vraag. Dat is niet vreemd, want beide opties kennen zowel voor- als nadelen. Zelf de muren sauzen is tijdrovend, vreet veel energie en pleegt een aanslag op de spieren. Gaat u zelf de muren sauzen, dan doet u dit in de meeste gevallen met de traditionele verfroller. Hierdoor blijven er vaak banen zichtbaar.

Wanneer u een ervaren schildersbedrijf inschakelt, zoals De Latexspuiter, dan gebeurt het muren sauzen met een verfspuit. Latex spuiten is snel en zorgt voor een egaal resultaat, zonder banen. Het resultaat is dan ook een stuk mooier, maar de uitgave is groter. De Latexspuiter vertelt u alles over muren sauzen, of laten sauzen, en geeft u praktische tips en informatie.

Sauzen muur betekenis

Laten we eerst kost beginnen met wat muren sauzen betekent. Dit is namelijk niet voor iedereen duidelijk. Muren sauzen betekent eigenlijk dat er een nieuwe latex verflaag wordt aangebracht op de muren. Er worden twee nieuwe lagen aangebracht. Het sauzen van een muur heeft dus eigenlijk dezelfde betekenis als het schilderen van een muur.

Nu we de betekenis van sauzen van muren helder hebben willen we de nodige informatie en tips met u delen over muren sauzen. U kunt zelf muren sauzen of u kunt De Latexspuiter inschakelen om de muren te laten sauzen. In dat geval zullen wij de muren spuiten voor u, tegen een aantrekkelijke prijs.

Muren sauzen prijs

De muren sauzen prijs ligt heel aantrekkelijk bij De Latexspuiter. Hier zijn meerdere redenen voor. Eén van de belangrijkste redenen is wel dat wij de muren kunnen spuiten. Latex spuiten is een snelle manier om wanden van een nieuwe laag latex te voorzien. De werkzaamheden zijn een stuk sneller afgerond dan wanneer er gebruik wordt gemaakt van een verfroller voor muren sauzen. Hoe sneller het werk gedaan is, hoe lager de prijs. Dit zorgt ervoor dat de muren sauzen prijs aanzienlijk lager ligt wanneer er latex gespoten wordt dan wanneer er op traditionele wijze wordt geschilderd.

Uiteraard kunnen wij ook de muren voor u sauzen. Hierbij komt het vaak voor dat wanneer u het zelf doet dat er blijvende banen zichtbaar blijven. Echter gebruiken wij de juiste materialen en de beste technieken waardoor deze banen niet zichtbaar zullen zijn.

U kunt bij ons altijd een vrijblijvende offerte aanvragen voor het schilderwerk dat u gedaan wilt hebben. Wij bieden u een offerte met de totale muren sauzen prijs op basis van het aantal vierkante meters. Wilt u direct de plafonds laten witten? Dan doen wij dit natuurlijk ook graag voor u.

Muren sauzen voorbereiding

De muren sauzen voorbereiding is heel belangrijk. Hierbij maakt het eigenlijk niet uit of u zelf de muren gaat sauzen of dat u de muren wilt laten sauzen door onze ervaren latex spuiters. Een belangrijk onderdeel van de muren sauzen voorbereiding is wel het voor behandelen van de wanden. Wanneer een muur beschadigingen of andere oneffenheden heeft, dan moeten deze eerst worden weggewerkt om uiteindelijk een egaal en strak resultaat te krijgen. U kunt gebruik maken van voorstrijk of u kunt plamuren om de wanden mooi strak te krijgen voordat u de muren gaat sauzen.

Tot de muren sauzen voorbereiding hoort ook het stofvrij maken van de ruimte en het afplakwerk. Wanneer wij uw muren sauzen zorgen wij uiteraard voor het nodige afplekwerk, zodat u hier geen omkijken naar heeft.

Muren sauzen nieuwbouw

Het is goed om te weten dat er verschillen zijn tussen muren sauzen nieuwbouw en muren sauzen in bestaande woningen. Nieuwbouwwoningen worden in de meeste gevallen opgeleverd met wanden die behangklaar zijn. Dit betekent dat de muren niet spuitklaar zijn. Behangklare wanden zijn wanden die nog oneffenheden laten zien. Dit is niet erg wanneer er behang overheen gaat, maar wel wanneer er latex op wordt gespoten. Deze oneffenheden blijven namelijk zichtbaar. Voorafgaande aan de muren sauzen nieuwbouw moeten de wanden dus eerst worden geëgaliseerd.

De muren sauzen prijs voor muren spuiten in bestaande woningen en muren sauzen nieuwbouw is ook verschillend. Het belastingtarief is namelijk anders. Is de woning ouder dan 2 jaar, dan betaalt u namelijk het lage btw-tarief van 9 procent.

 

Muur sauzen zonder strepen

Een muur sauzen zonder strepen is eigenlijk niet mogelijk wanneer er gebruik wordt gemaakt van een verfroller, ook wel een vachtroller, voor het sauzen van de muren. Er blijven eigenlijk altijd banen zichtbaar, in meer of mindere mate. Dit kan heel storend zijn, maar het is wel iets waar u rekening mee moet houden wanneer u zelf de muren gaat sauzen met een roller.

Muren sauzen zonder strepen is wel mogelijk wanneer er gebruik wordt gemaakt van de airless verfspuittechniek. De Latexspuiter garandeert professioneel spuitwerk waarbij er zeker geen oneffenheden te zien zijn in het eindresultaat. Wilt u de muur sauzen zonder strepen? Dan is latex spuiten altijd de beste keuze. De latex wordt zeer gelijkmatig op de wanden gespoten, waardoor er een strak resultaat ontstaat waar geen banen, strepen of andere oneffenheden in te zien zijn.

Muur sauzen structuur

We krijgen vaker de vraag of bij de muur sauzen structuur in de wand erg is. In principe is dit niet erg, maar het moet natuurlijk wel een wenselijke structuur zijn. Veel mensen hebben er al eens voor gekozen om behang met een structuur over te schilderen met muurverf. Dit is prima te doen. Na de muur sauzen is de structuur van het behang nog steeds goed te zien. Zonde is het dan wel wanneer de structuur van het behang hier en daar al beschadigd is. Ook als het behang in de toekomst beschadigt moet u er rekening mee houden dat de verf ook direct verdwenen is.

Een betere optie is het in de meeste gevallen om behang met structuur eerst te verwijderen en de muur te laten stucen voor een mooi resultaat met nieuwe verf. Wij kunnen u uiteraard adviseren op basis van uw specifieke situatie.

Muur sauzen zonder plafond te raken

Een muur sauzen zonder plafond te raken is voor velen een lastige bedoening. Wij komen vaker bij mensen thuis om spuitwerk te verrichten waar wij zien dat de vorige sausbeurt niet erg goed verlopen is. De muur sauzen zonder plafond te raken is duidelijk niet gelukt en de kleur van de muren is hier en daar ook op het plafond terug te vinden. Wilt u zelf de muur sauzen zonder plafond te raken, dan kunnen wij u de volgende tips meegeven:

 • Koop een non-crack acrylaatkit en breng tussen de wand en het plafond in de hoek een kitnaad aan.
 • Wanneer de kitnaad goed opgedroogd is kunt u een goede afplaktape gebruiken.
 • Gebruik witte latex die u gebruikt voor het witten van het plafond en breng hiervan een laagje op de muurzijde over de tapenaad heen. Dit voorkomt dat er later muurverf onder de tape kan kruipen.
 • Saus de muren door twee verflagen aan te brengen.
 • Direct na het aanbrengen van de tweede verflaag verwijdert u de afplaktape.

Muur sauzen kleur

Wij willen u graag meegeven om van tevoren altijd goed na te denken over de muur sauzen kleur. Er zijn tegenwoordig natuurlijk eindeloos veel kleuren en kleurcombinaties mogelijk. Veel mensen maken een keuze op basis van de dekseltjes van potjes verf in de bouwmarkt. Dit is in principe prima, maar men vergeet rekening te houden met het feit dat kleuren op de muren en in grote oppervlakken heel anders tonen dan op een klein verfpotje. Intens blauw kan mooi zijn op een dekseltje, maar kan té intens zijn op een grote muur.

De muur sauzen kleur moet perfect zijn, zodat u zeker de juiste sfeer in huis creëert met de kleur of kleuren van uw keuze. Ook wanneer u bij ons komt om de muren te laten sauzen is de kleurkeuze natuurlijk heel belangrijk. Wij gaan uit van uw wensen. Uiteraard kunnen wij u wel van professioneel kleuradvies voorzien.

Zelf muren sauzen tips

Wilt u zelf muren sauzen? Dan geven wij u graag de volgende tips mee:

 • Maak altijd gebruik van een latex van hoge kwaliteit.
 • Zorg ervoor dat alle oppervlakken die u af moet plakken vetvrij zijn, zodat de afplaktape goed blijft zitten.
 • Maak de ruimte en de wanden zelf goed stofvrij voordat u de wanden gaat sauzen.
 • Schaf alle benodigdheden van tevoren aan en controleer of u echt alles heeft, zodat u niet tijdens het sauzen terug hoeft naar de bouwmarkt.
 • Beweeg de verfroller in horizontale stroken om de verf op grote oppervlakken aan te brengen en rol vervolgens van links naar rechts om de latex goed over het oppervlak te verspreiden.
 • Heeft u latex gemorst? Dan kunt u dit verwijderen met een schone doek en wat warm water.

De muren sauzen zonder strepen?

Wilt u de muren sauzen zonder strepen te blijven zien in het eindresultaat? Schakel dan de ervaren schilders van De Latexspuiter in. Wij kunnen het spuitwerk professioneel voor u verrichten, zodat u geniet van een mooi strak en streeploos eindresultaat. Voor meer informatie of advies kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Daarnaast kunt u altijd een vrijblijvende offerte aanvragen als u De Latexspuiter wilt inschakelen voor professioneel muren sauzen.

Call Now Button