Deuren spuiten! De snelste manier voor een perfect resultaat!

Deuren spuiten wordt steeds vaker verkozen boven deuren schilderen met de traditionele kwast of roller. Hier is een belangrijke reden voor. Het spuiten van deuren zorgt voor een perfect resultaat in korte tijd. Deuren spuiten is, wanneer u het door een professional uit laat voeren, veel voordeliger dan deuren schilderen. Dit heeft met meerdere factoren te maken. De Latexspuiter geeft u alle informatie over deuren spuiten en voorziet u van praktische tips. 

 Spuiten deuren sterker dan schilderen

Wanneer u een ervaren bedrijf inschakelt voor uw schilderwerk, dan kunt u goed besparen op de kosten door te kiezen om deuren te laten spuiten, in plaats van deze te laten schilderen op traditionele wijze. Hoe meer deuren er gespoten moeten worden hoe lager het tarief namelijk. De besparing komt vooral voort uit twee belangrijke factoren. Zo wordt er op de eerste plaats tijd bespaard op de werkzaamheden, doordat deuren spuiten gewoonweg veel sneller is, dan deuren schilderen op traditionele wijze. Daarnaast is het ook dat er bij het spuiten een dikkere laagdikte wordt aangebracht, dit betekent voor ons wellicht meer inkoop maar zorgt ervoor dat bij u de kwaliteit gegarandeerd wordt! Om dezelfde laagdikte en stevigheid te krijgen moet een deur met de hand tot wel drie keer worden geschilderd. Met het spuiten is dit een kwestie van één keer primer spuiten en naderhand een afwerkende laag spuiten. Dit noemen wij een besparing, meer kwaliteit voor dezelfde kosten. Overigens geldt deze besparing natuurlijk niet alleen bij deuren spuiten, maar bijvoorbeeld ook bij wanden, plafonds en kozijnen spuiten.

Deuren schilderen hangend of liggend?

Veel mensen die zelf al eens de binnendeuren hebben geschilderd kennen het dilemma: laat u de deuren hangen of legt u deze neer om te schilderen? In principe is het altijd beter om de deur uit de scharnieren te verwijderen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het dan veel makkelijker is om een professioneel resultaat te verkrijgen. U hoeft niet aan de slag met eindeloos veel afplaktape en plastic om de scharnieren en de deurposten helemaal af te schermen. Eén van de beste tips voor het schilderen van uw deuren, is ook om de deuren te verzamelen in één ruimte en ze daar van een verse kleur te voorzien. Dit lijkt veel tijd te kosten, maar uiteindelijk zal het u juist veel tijd besparen.

Deuren schilderen zonder strepen

Deuren spuiten is dé oplossing om uw deuren te schilderen zonder strepen. We kennen ze allemaal wel: geschilderde deuren waarop de banen van de roller en de randen van de kwast duidelijk zichtbaar zijn. Dit is vaak het resultaat van deuren schilderen op traditionele wijze. Het gaat ten koste van de mooie uitstraling van de deuren en dat is natuurlijk eeuwig zonde. Wilt u deuren schilderen zonder strepen, dan kiest u voor deuren spuiten. Met spuitwerk wordt er namelijk een perfect egaal en streeploos resultaat verkregen. Zelfs wanneer u deuren laat schilderen door een ervaren schildersbedrijf, kunnen er strepen zichtbaar blijven wanneer er op traditionele wijze wordt gewerkt met een roller en een kwast. Dit terwijl u toch duurder uit bent dan wanneer u de deuren laat spuiten. Kortom, wil u deuren laten schilderen, kies dan altijd voor spuitwerk. 

Hoe gaan wij te werk?

 1. Hoe is de ondergrond?

  Allereerst gaan we de ondergrond van de deur(en) controleren. Wij controleren of de bestaande verflaag draagkrachtig is en of deze wellicht verwijderd dient te worden. Is de deur van hout? Dan controleren wij deze altijd op vochtproblemen en houtrot. Na het controleren van de ondergrond bepalen we het plan welke wij gaan uitvoeren.

 2. Verwijderen van de ondergrond

  Bij zeker 90% van de deuren welke wij tegenkomen brengen wij een “nieuw verfsysteem” aan. Wij verwijderen dan de bestaande laag van de ondergrond. Wij schuren dan totdat de ondergrond draagkrachtig is en wij er een nieuw systeem op kunnen aanbrengen.

 3. Primer aanbrengen op uw deur.

  Na het verwijderen van de oude verflaag en het behandelen van eventuele houtrot en oneffenheden brengen wij een nieuwe primer laag aan. Deze grondlaag verschilt per omgeving en ondergrond. Zo zal er buiten gebruik worden gemaakt van een alkyd basis verf (terpetinebasis) en binnen op waterbasis. Maar ook het verschil tussen hout, kunststof of metaal bepaald de primer laag. Deze primer, een multiprimer of reguliere grondverf, bepaald de hechting, de kwaliteit en de juiste glansgraad van de afwerkingslaag.

 4. Het aanbrengen van de afwerkende laklaag.

  Nadat de primer laag of lagen zijn aangebracht en de deur(en) volledig goed zijn om afgespoten of geschilderd te worden dan beginnen wij aan het afwerken van de deur(en). Afhankelijk van de omgeving uiteraard zullen wij deze afspuiten met de juiste lak.

Zelf deuren spuiten: 7 tips!

Zelf deuren spuiten is natuurlijk een optie. Wij raden u wel aan om dit uitsluitend te doen wanneer u zeker van uw zaak bent. Weet u niet zeker dat u zelf een mooi resultaat neer kunt zetten? Kies er dan voor om een professional in te schakelen. U bent bij De Latexspuiter natuurlijk altijd van harte welkom. Wilt u zelf deuren spuiten? Spuit dan altijd eerst proef op een stuk karton. Controleer het resultaat en check of de verf moet worden verdund voor gebruik op de deuren. Plak altijd alles goed af en laat de trekker los na elke spuitbeweging. Bij zelf deuren spuiten is het aan te raden de banen voor ongeveer de helft te laten overlopen voor een goed dekkend eindresultaat. Wij geven u graag nog 7 praktische tips voor als u zelf deuren wilt spuiten.

 1. Kies de juiste spuit voor deuren spuiten

Er zijn verschillende soorten verfspuiten te verkrijgen. Zo kan er onderscheid worden gemaakt tussen de modellen met een los reservoir en modellen met een reservoir die aan de spuit vast zit. In de meeste gevallen kan de grens worden gelegd op 300 milliliter. Is de schilderklus groter dan dat? Dan kiest u voor een model met een los reservoir. U kunt voor een variant met een vast reservoir bij schilderklussen waarvoor u minder dan 300 milliliter gebruikt.

 1. Het juiste spuitopzetstuk gebruiken

Wanneer u zelf een verfspuit koopt, dan koopt u in de meeste gevallen een exemplaar met één opzetstuk. Het is mogelijk verschillende soorten verf aan te brengen met behulp van de verfspuit, maar hierbij moet het opzetstuk wel goed passen bij de verfsoort. Voor dun vloeibaar dient u een ander opzetstuk voor het spuiten te gebruiken dan voor dik vloeibare verven.

 1. Een tweede laag verf aanbrengen

Deuren spuiten kan in verreweg de meeste gevallen in één keer, maar het kan voorkomen dat de eerste laag niet volledig dekt. Het is dan goed om te weten dat u het best kruislings kunt spuiten voor het aanbrengen van de tweede laag. Dit betekent dat u voor de tweede laag verticaal spuit wanneer u de eerste laag horizontaal gespoten heeft. Heeft u de eerste laag verticaal gespoten, dan spuit u de tweede laag horizontaal.

 1. Het instellen van de werkdruk

U kunt aan de slag gaan met een verfspuit die op een compressor is aangesloten, ook wel een pneumatische verfspuit. In dit geval is het belangrijk om de werkdruk optimaal in te stellen. Alleen dan verkrijgt u namelijk een verfnevel die gelijkmatig is. Bij een verkeerde werkdruk wordt de laag oneffen en ontstaan er makkelijk vlekken en druppels. Het is aan te raden om minimaal te kiezen voor een werkdruk van 5 bar.

 1. De hoeveelheid verf per minuut instellen

Verreweg de meeste verfspuiten zijn voorzien van een regelaar waarmee u zelf kunt instellen hoeveel verf er per 60 seconden uit de spuit moet komen. Dit wordt ook wel de verf opbrengst genoemd. Hiervoor geldt dat u de hoeveelheid verf per 60 seconden lager instelt naar mate het te spuiten oppervlak kleiner wordt.

 1. De straal van de spuit instellen

Een verfspuit kan werken met verschillende soorten stralen. U kunt zelf instellen wat voor soort straal u wilt gebruiken. Zo is er een ronde / puntige straal voor het spuiten van hoeken, bijvoorbeeld. U kunt zo ook instellen of u verticaal of horizontaal wilt gaan werken met de spuit. In alle gevallen is het bij deuren spuiten belangrijk om de verfspuit loodrecht op het oppervlak te gebruiken.

 1. De afstand bij deuren spuiten

Het is heel belangrijk om voldoende afstand te houden tussen de deur en de spuit. Wanneer de afstand hiertussen te groot is, dan ‘verdwijnt’ een aanzienlijk deel van de verf voordat het op de deur terecht komt. Is de afstand te klein? Dan is de verfstraal nog te dik wanneer het de deur raakt, waardoor de verf zich niet goed kan verdelen en er vlekken en druppels ontstaan. Een geschikte afstand ligt tussen de 15 en 25 centimeter.

 

Deuren spuiten in iedere gewenste kleur

Wilt u de deuren zwart schilderen, wit schilderen of voorzien van een heel andere kleur? Voor de manier van spuiten maakt dit helemaal niets uit. U kunt in alle gevallen de bovenstaande tips om deuren te schilderen gebruiken. Ditzelfde geldt voor de oppervlakken. U kunt deuren spuiten, maar u kunt natuurlijk ook het plafond of de wanden spuiten. Het is wel belangrijk dat u geen verf met structuur gebruikt voor het spuiten. Omdat hier grotere deeltjes in zitten raakt de verfspuit direct verstopt.

Schilderen deuren en kozijnen laten uitvoeren

Het schilderen van deuren en kozijnen kunt u het best laten uitvoeren door een ervaren bedrijf wanneer u zeker wilt zijn van een hoogwaardig resultaat. Dit geldt zeker wanneer u geen ervaring heeft met spuitwerk. U bent bij De Latexspuiter natuurlijk aan het juiste adres voor professioneel spuitwerk. Wilt u de deuren laten verven én geld besparen op het laten uitvoeren van de klus? Dan kiest u voor spuitwerk door ons ervaren team.

Binnendeuren schilderen kosten

In de praktijk krijgt u bij het spuiten van deuren meer waar voor uw geld. De kosten van het spuiten van een deur zijn hetzelfde als het schilderen van een deur, echter is de kwaliteit hetzelfde. Wij hanteren verschillende tarieven voor verschillende afwerkingen en de kosten zijn afhankelijk van de kwaliteit van de deuren. Zijn de deuren volledig beschadigd en moeten deze hersteld worden of zijn de deuren puntgaaf en hoeven deze enkel opnieuw in de primer en lak gezet te worden.  Daarom kunt u bij ons altijd een vrijblijvende offerte aanvragen, zodat u zonder verdere verplichtingen precies weet wat het project u zou gaan kosten. Vervolgens is de keuze natuurlijk altijd aan u.

Deuren spuiten: onze 7 jaar binnenschilderwerk vrij garantie

De Latexspuiter kan uw deuren professioneel spuiten en schilderen. Hiervoor maken wij gebruik van de Sigma S2U Nova. Hierin zijn meerdere afwerkingen mogelijk, namelijk mat, zijdeglans, glans en hoogglans. Wij kunnen dus eenvoudig zorgen voor de afwerking die bij uw woning past. Wij brengen altijd een nieuw systeem aan, d.w.z. een nieuwe primer laag en – na droging – de afwerkende laklaag. Door deze werkwijze toe te passen kunnen wij u, samen met Sigma Coatings, een 7 jaar binnenschilderwerk vrij garantie beloven. Kortom, laat u de deuren spuiten door ons ervaren team? Dan hoeft u zich voor de duur van minimaal 7 jaren geen zorgen te maken over het schilderwerk van uw deuren.

Offerte deuren spuiten van De Latexspuiter

Wilt u uw binnendeuren laten spuiten door De Latexspuiter? Dan kunt u natuurlijk altijd eerst een vrijblijvende offerte bij ons aanvragen. Wij stellen deze graag voor u op, zodat u optimaal inzicht heeft in de kosten van het project. Wilt u eerst meer weten over ons bedrijf, ons team of onze werkwijze bij deuren spuiten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

 

Call Now Button